donderdag 30 juni 2011

Life is all about priorities... Impuls!

Een magnum is een lekker ijsje. Nou ben ik zelf meer een hartig typje en heb ik misschien 3 x per jaar een ijsmomentje. Dat wil zeggen: ik moet dan acuut een ijsje hebben. Liefst een witte magnum. Genieten met een een zachte maar grote G. Geen spijt of schuldgevoel want het komt vanuit een impuls. Een impuls is eigenlijk een van de weinige dingen des levens die niet vanuit je hoofd of je ego komen: deze ontstaat, gewoon, zo maar, ineens, vanuit het niets, en hoef je er ook niets van te vinden. Een moment waar je op anticipeert. Het verschil tussen ‘doen’ en ‘er laten zijn’. Wat een prachtig woord, en wat een mooie betekenis.
Zingen komt vanuit een impuls, daarom is het zo heerlijk (bye magnum!) en komen we helemaal los van alle beperkingen die ons hoofd ons oplegt. We willen continu alles begrijpen, en ergens ons plasje over doen. Wat een vervelende gewoonte is dat eigenlijk! Het grappige is dat we in ons verhaal duiken als vocalisten, maar zelf kunnen bepalen hoe dichtbij we het laten komen, tenzij….. we worden opgepakt door de impuls. Je wordt dan ineens zelf je grootste vijand. Je vecht tegen je tranen en schiet van je hart naar je hoofd. Dag impuls, hallo ‘niet’. ‘Dit wil ik niet’. Als we op dit punt zijn komt het niet meer in ons op om even flink adem te halen en te merken dat we alweer 5 seconden verder zijn dan die vervelende seconden hiervoor. We zijn verstrikt geraakt en het verhaal is niet meer zo belangrijk. Tuurlijk, je zingt het liedje wel uit, maar je aandacht en focus is niet meer bij je verhaal. Hoe kun je nou bij die impuls blijven, hoe kun je deze uitdiepen zonder verstrikt te raken?
Dit aspect is een van de meest uitdagende, moeilijke dingen voor een vocalist. Techniek is handig en geeft je vocale artistieke mogelijkheden, maar het kan zo makkelijk zijn om altijd te blijven vluchten. Daarom nemen we een hele dag de tijd, of wel twee als je wilt, om heel intens jouw functionaliteit als artiest boven tafel te tillen op de Performanzdag(en). Durf jij in het diepe te springen en onvoorwaardelijk te accepteren wat je daar tegen komt? Ik nodig je van harte uit om het aan te gaan. Het is een fantastisch cadeau aan jezelf en aan je alter artiest.
Schrijf je zelf je eigen songs, dan kunnen deze dagen een hele mooie introductie zijn voor de Singer/songwriting workshops of dagen. Deze gaan hand in hand. Creativiteit, authenticiteit, originaliteit en lef in een weloverwogen pakket in een veilige, maar confronterende omgeving. The naked truth. Hoe impulsief ben jij als vocalist?
Performanzdagen op 25 september en 16 oktober
Songwritingworkshops op 16 november en 16 februari, en werk je liever een hele dag dan kan dat op 18 maart en 8 april

woensdag 1 juni 2011

Yoghurt in je tas

Yoghurt in je tas
Weet je nog hoe het was?
Kleurstoffen doen je tas lichtjes blozen
Je laptop ruikt naar de zachte hinten van abrikozen
Of bosvruchten extra, dat is om het even
Aangezien beide vruchten bovengemiddeld kleven
Wanneer je het later aantreft dan gehoopt
Is er minder flexibiliteit dan wanneer het nog loopt
Na fixatie volgt frustratie
En later hopelijk acceptatie
Want 'het is' en je moet ermee dealen
Net zoals zoveel andere zielen
Die zweren 'er komt nooit meer een volgende keer'
'Mijn laptoptas verdient beter en meer'
Want ook die fles water kan open gaan
En ik kan niet voor de gevolgen instaan!
Dus een plechtige belofte a stante pede
Ik hou van mijn MacBook en verwante familieleden
Liefde voor emulsies als yoghurt en water
Zijn duidelijk minder, al kwam Apple later
Het leven gaat louter over prioriteiten
Ik vertrouw erop dat de pijn zal slijten
Ik lik mijn wonden, heb nog een appeltje te schillen
Met Almhof Biogarde en mijmer
Zijn appeltjes ook te villen?


Babz Verhoeven
juni 2011
https://twitter.com/#!/babzverhoeven